Oszukany zając z Borów

Smaczne mięso, jajka i kompozycja aromatycznych przypraw to prosty przepis na Oszukanego Zająca z Borów, który nie tylko apetycznie wygląda, ale również wyśmienicie smakuje!

Składniki

- Łopatka wieprzowa Gzella 600g

- Filet z kurczaka Gzella 300g

- Boczek Kmicica Gzella 250g

- ser żółty 150g

- jajka 6 szt.

- bułka pszenna czerstwa 1 szt.

- czosnek 5 ząbków

- majeranek 3 łyżki

- sól, pieprz do smaku

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Łopatkę i filet z kurczaka skręcić na maszynce do mięsa na średnim oczku. Dodać pokrojony
w centymetrową kostkę boczek i ser żółty, namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę oraz dwa jajka. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać (wyrobić ręką). Foremkę keksówkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i wyłożyć do niej połowę masy mięsnej. Na środek masy położyć wzdłuż ugotowane na twardo pozostałe jajka i przykryć pozostałą masą. Dokładnie uklepać, żeby zeszło powietrze, wyrównać
i upiec w piekarniku w temperaturze 180st. C przez ok. 1 godzinę.

Idealna pieczeń na obiad lub uroczystą kolację. Podawać, oczywiście z ćwikłą.

Smacznego!

Szef Kuchni, Robert Muzyczka

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Szandar borowiacki

przepis poleca: Ania, Osie

Popularne w Borach dania z ziemniaków, potrafią zaskoczyć niejedno podniebienie. Sprawdźcie, czym jest popularny szandar borowiacki!
Zobacz więcej

Wysztafirowane polędwiczki po kujawsku

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Delikatne i kruche polędwiczki, tym razem skomponowane z ostrym sosem chrzanowym tworzącym harmonijną ucztę kulinarną. Niecodzienne smaki to nasza specjalność, odkryjcie definicję wyjątkowości ze Smakami Regionu!
Zobacz więcej

Zupa drwali

przepis poleca: Anonim

Pożywna i smaczna zupa, zapewniająca energię na resztę dnia? Proponujemy zupę drwali z dodatkiem Kiełbasy Jałowcowej Gzella. Poczuj siłę drwali!
Zobacz więcej

Pasztetowa w pieczarkach na makaronie

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Makaron, pieczarki i pasztetowa? Poznajcie unikalną propozycję obiadową, szybką i prostą w wykonaniu, lecz atrakcyjną i smaczną na stole!
Zobacz więcej

Zupa wiejska z Kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni i szybką zacierką

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Uwielbiacie gęste i pożywne zupy, których smak zaskakuje od pierwszej łyżki? Sprawdźcie przepis na aromatyczną Zupę wiejską z Polską z Kociewskiej Wędzarni Ekstra!
Zobacz więcej

Kibiny mazurskie (pierogi) z Białą kiełbasą

przepis poleca: Anonim

Czy wiecie czym są Kibiny Mazurskie? Na pierwszy rzut oka to zwyczajne pierogi, jednak ich smak w połączeniu z Białą Kiełbasą Gzella zaskoczy nawet wytrawnych smakoszy!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję