Kurpiowska jajecznica na kapuście z Kruchą Kmicica

Szukacie pomysłu na pyszne i pożywne śniadanie? Mazowsze od pokoleń lubuje się w Kurpiowskiej jajecznicy, koniecznie z dużą ilością mięsa!

Składniki

- kiełbasa Krucha Kmicica Gzella 250g

- mięso mielone wieprzowe Gzella 100g

- cebula 3 szt.

- olej 3 łyżki

- kapusta kiszona 500g

- sól, pieprz, cukier do smaku

- masło 2 łyżki

- jajka 10 szt.

- szczypior 1 mały pęczek

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Kiełbasę pokroić w półcentymetrowe plasterki i podsmażyć na oleju razem z dwiema cebulami pokrojonymi w kostkę. Dodać ugotowaną i odciśniętą kapustę, doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru i chwilę poddusić. Osobno na patelni podsmażyć na maśle mięso mielone i pokrojoną w kostkę cebulę. Wbić jajka, doprawić solą, pieprzem i mieszając podsmażyć na wolnym ogniu, aż się zetną. Gorącą kapustę wyłożyć do nagrzanego naczynia, a na wierzch wyłożyć jajecznicę. Posypać obficie pokrojonym szczypiorem. Podawać z grzankami z jasnego pieczywa.

Smacznego!
Szef Kuchni Robert Muzyczka

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Kurpiowska jajecznica na kapuście z Kruchą Kmicica

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szukacie pomysłu na pyszne i pożywne śniadanie? Mazowsze od pokoleń lubuje się w Kurpiowskiej jajecznicy, koniecznie z dużą ilością mięsa!
Zobacz więcej

Kaszubska prażnica

przepis poleca: Justyna, Bytów

Dania z jajkami to wasza ulubiona propozycja śniadaniowa? Poznajcie Kaszubską Prażnicę z Boczkiem Kmicica!
Zobacz więcej

Sałatka po wawelsku

przepis poleca: Natalia, Kraków

Poznajcie pyszną przekąskę wprost z krainy Smoka Wawelskiego! Sałatka z krewetkami i orzechami to interesująca propozycja zaskakująca niecodziennym smakiem.
Zobacz więcej

Stek z polędwicy wołowej z sosem rakowym

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Lubicie wyzwania smakowe? Połączenie steków wołowych z sosem rakowym spełni wasze oczekiwania!
Zobacz więcej

Szparagi zawijane z szynką dojrzewającą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Z połączenia zdrowych szparagów oraz wysokojakościowej Szynki Dojrzewającej posiadającej certyfikat QAF powstała propozycja wyjątkowej przystawki. Zaskoczy gości i domowników!
Zobacz więcej

Parzybroda z Jałowcową koszykową

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Poznaj niezwykły smak stworzony z połączenia kapusty pekińskiej, śmietany i Kiełbasy Jałowcowej okraszonych pomidorami i świeżym koperkiem. Odkryj dawne smaki Kujaw!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję