Kurpiowska jajecznica na kapuście z Kruchą Kmicica

Szukacie pomysłu na pyszne i pożywne śniadanie? Mazowsze od pokoleń lubuje się w Kurpiowskiej jajecznicy, koniecznie z dużą ilością mięsa!

Składniki

- kiełbasa Krucha Kmicica Gzella 250g

- mięso mielone wieprzowe Gzella 100g

- cebula 3 szt.

- olej 3 łyżki

- kapusta kiszona 500g

- sól, pieprz, cukier do smaku

- masło 2 łyżki

- jajka 10 szt.

- szczypior 1 mały pęczek

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Kiełbasę pokroić w półcentymetrowe plasterki i podsmażyć na oleju razem z dwiema cebulami pokrojonymi w kostkę. Dodać ugotowaną i odciśniętą kapustę, doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru i chwilę poddusić. Osobno na patelni podsmażyć na maśle mięso mielone i pokrojoną w kostkę cebulę. Wbić jajka, doprawić solą, pieprzem i mieszając podsmażyć na wolnym ogniu, aż się zetną. Gorącą kapustę wyłożyć do nagrzanego naczynia, a na wierzch wyłożyć jajecznicę. Posypać obficie pokrojonym szczypiorem. Podawać z grzankami z jasnego pieczywa.

Smacznego!
Szef Kuchni Robert Muzyczka

Zapisz się do Newsletter

email marketing powered by FreshMail

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Duszone udka z gęsi w sosie z ciemnego piwa

przepis poleca: Gzella

Gotowanie z użyciem ciemnego piwa zapewnia potrawom unikalny, lekko karmelowy aromat. Idealna propozycja na wystawny obiad!
Zobacz więcej

Kaczka nadziewana makaronem i grzybami

przepis poleca: Małgorzata, Włocławek

Kruche i soczyste mięso kaczki, pieczone w delikatnym białym winie wraz z orzechami laskowymi i śliwkami, to uroczysta propozycja obiadowa rodem z Kujaw!
Zobacz więcej

Zrazy wołowe po warszawsku

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Czerwone mięso, kasza gryczana i Boczek Kmicica? Propozycja idealna zarówno na uroczysty obiad, jak i kolację dla wymagających gości.
Zobacz więcej

Bitki dominikańskie z Boczkiem Kmicica firmy Gzella

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Odkryj strzeżony od pokoleń sekret potrawy mięsnej przyrządzanej przez mnichów!
Zobacz więcej

Zupa wiejska z Kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni i szybką zacierką

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Uwielbiacie gęste i pożywne zupy, których smak zaskakuje od pierwszej łyżki? Sprawdźcie przepis na aromatyczną Zupę wiejską z Polską z Kociewskiej Wędzarni Ekstra!
Zobacz więcej

Jarmuż z frankfuterkami po wielkopolsku

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Zapiekanka po wielkopolsku to prawdziwy rarytas dla pasjonatów zdrowej kuchni! Połączenie jarmużu z wysokomięsnymi frankfuterkami zapewni niezapomniane doznania smakowe!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję