Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską

Rozgrzewające danie prosto z Mazowsza? Poznajcie Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską, będące idealną propozycją dla wielbicieli niezwykłych połączeń smakowych.

Składniki

- Kiełbasa Podhalańska Gzella 200g

- schab bez kości Gzella 600g

- imbir świeży tarty 1 łyżeczka

- sól, pieprz do smaku

- mąka

- jajko 1 szt.

- bułka tarta

- olej rzepakowy

- masło 1 łyżka

- ziarna: dyni, słonecznika, sezamu, płatki migdałowe

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Schab pokroić na 4 równe porcje, rozbić tłuczkiem i doprawić solą i pieprzem. Kiełbasę zmielić na maszynce, dodać imbir i dokładnie wymieszać.  Masę z kiełbasy rozprowadzić na rozbitych płatach schabu i zwinąć w rulony. Opanierować w mące, jajku,  bułce tartej z dodatkiem ziaren.  Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Pod koniec smażenia dodać na patelnię masło.

Smacznego! 

Szef Kuchni Robert Muzyczka

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Kaczka nadziewana makaronem i grzybami

przepis poleca: Małgorzata, Włocławek

Kruche i soczyste mięso kaczki, pieczone w delikatnym białym winie wraz z orzechami laskowymi i śliwkami, to uroczysta propozycja obiadowa rodem z Kujaw!
Zobacz więcej

Kiszka ziemniaczana z grzybami w śmietanie

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Podstawę borowiackiego posiłku od pokoleń stanowiły pożywne dania ziemniaczane. Poznaj smak prosto z myśliwskiej chaty!
Zobacz więcej

Schab po mazursku

przepis poleca: Anonim

Szanty, jachty i schab? Poznajcie smak prosto z krainy jezior i skosztujcie wyjątkowego schabu po mazursku.
Zobacz więcej

Warmińskie czarne żeberka

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Żeberka niejedno mają oblicze, a doskonale wiedzą o tym mieszkańcy Warmii i Mazur! Poznajcie przepis na żeberka muśnięte aromatem suszonych śliwek!
Zobacz więcej

Kujawska zimna zupa

przepis poleca: Alicja, Tczew

Kuchnia Kujaw potwierdza, że zupa nie zawsze musi być gorąca! Przedstawiamy zimną zupę z cukrem i cynamonem, gotowaną na mleku.
Zobacz więcej

Sałatka po wawelsku

przepis poleca: Natalia, Kraków

Poznajcie pyszną przekąskę wprost z krainy Smoka Wawelskiego! Sałatka z krewetkami i orzechami to interesująca propozycja zaskakująca niecodziennym smakiem.
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję