Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską

Rozgrzewające danie prosto z Mazowsza? Poznajcie Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską, będące idealną propozycją dla wielbicieli niezwykłych połączeń smakowych.

Składniki

- Kiełbasa Podhalańska Gzella 200g

- schab bez kości Gzella 600g

- imbir świeży tarty 1 łyżeczka

- sól, pieprz do smaku

- mąka

- jajko 1 szt.

- bułka tarta

- olej rzepakowy

- masło 1 łyżka

- ziarna: dyni, słonecznika, sezamu, płatki migdałowe

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Schab pokroić na 4 równe porcje, rozbić tłuczkiem i doprawić solą i pieprzem. Kiełbasę zmielić na maszynce, dodać imbir i dokładnie wymieszać.  Masę z kiełbasy rozprowadzić na rozbitych płatach schabu i zwinąć w rulony. Opanierować w mące, jajku,  bułce tartej z dodatkiem ziaren.  Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Pod koniec smażenia dodać na patelnię masło.

Smacznego! 

Szef Kuchni Robert Muzyczka

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Zupa ziemniaczana z kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni ekstra i kurkami

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Smakowite i delikatne kurki, połączone z kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni. Rozkoszujcie się rozgrzewającą zupą wprost z Borów Tucholskich!
Zobacz więcej

Sałatka z kiełbasą kruchą kmicica i karmelizowanymi orzechami

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szukacie pomysłu na lekką, a jednocześnie pożywną przekąskę? Sałatka z orzechami i kiełbasą Kruchą Kmicica na pewno Was zaskoczy!
Zobacz więcej

Pieczony filet z indyka w sosie beszamelowym z żurawiną

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Żurawina doceniana jest od wieków za swoje właściwości zdrowotne, a w połączeniu z pełnowartościowym mięsem indyka tworzy iście szlacheckie połączenie!
Zobacz więcej

Zupa ze szparagów z makaronem z szynki dojrzewającej

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szparagi w kulinarnej tradycji wielkopolski stanowią doskonałą bazę do przygotowania smacznej dawki płynnego zdrowia. Poznajcie siłę płynącą ze smacznej zupy szparagowej!
Zobacz więcej

Kiszka ziemniaczana z grzybami w śmietanie

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Podstawę borowiackiego posiłku od pokoleń stanowiły pożywne dania ziemniaczane. Poznaj smak prosto z myśliwskiej chaty!
Zobacz więcej

Pomorska jajecznica

przepis poleca: Alicja, Tczew

Szukacie niecodziennego pomysłu na śniadanie? Spróbujcie pomorskiej jajecznicy ze śledziami.
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję