![](http://smakiregionu.pl/wp-content/uploads/2016/03/Kaszubska-praznica.jpg)
Kaszubska prażnica
Dania z jajkami to wasza ulubiona propozycja śniadaniowa? Poznajcie Kaszubską Prażnicę z Boczkiem Kmicica!
Składniki
- 2 jajka
- 50 g Boczku Kmicica Gzella
- łyżeczka mąki
- łyżka mleka
- sól, pieprz
![](http://smakiregionu.pl/wp-content/themes/smakiregionu/assets/img/logo_mini.png)
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella
![](http://smakiregionu.pl/wp-content/uploads/2016/03/Kaszubska-praznica-1.jpg)
Wykonanie
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Jajka rozbijamy z dodatkiem mąki i mleka. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy tym usmażony boczek. Utworzony na patelni placek przekrawamy na krzyż. Ćwiartki przewracamy na drugą stronę.
Podajemy z chlebem lub ziemniaki z dodatkiem kiszonych ogórków.