Parzybroda z Jałowcową koszykową

Poznaj niezwykły smak stworzony z połączenia kapusty pekińskiej, śmietany i Kiełbasy Jałowcowej okraszonych pomidorami i świeżym koperkiem. Odkryj dawne smaki Kujaw!

Składniki

- kiełbasa Jałowcowa koszyczkową „Gzella” 200g

- olej 2 łyżki

- cebula 2szt.

- marchewka 1 średnia szt.

- kapusta pekińska 1 średnia szt.

- pomidor 1 średnia szt.

- śmietana kwaśna 18% 150ml.

- koperek 1 mały pęczek

- sól, pieprz, cukier do smaku

- masło 1 łyżka

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i podusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony koperek i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem, odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać łyżkę masła i wymieszać.

Smacznego!

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Pieczony filet z indyka w sosie beszamelowym z żurawiną

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Żurawina doceniana jest od wieków za swoje właściwości zdrowotne, a w połączeniu z pełnowartościowym mięsem indyka tworzy iście szlacheckie połączenie!
Zobacz więcej

Kaszubska prażnica

przepis poleca: Justyna, Bytów

Dania z jajkami to wasza ulubiona propozycja śniadaniowa? Poznajcie Kaszubską Prażnicę z Boczkiem Kmicica!
Zobacz więcej

Biała kiełbasa duszona w pomidorach i cebuli

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Świeże pomidory, aromatyczna cebula i doskonała w smaku Biała kiełbasa Gzella to przepis na doskonałą niespodziankę kulinarną dla całej rodziny!
Zobacz więcej

Zupa ze szparagów z makaronem z szynki dojrzewającej

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szparagi w kulinarnej tradycji wielkopolski stanowią doskonałą bazę do przygotowania smacznej dawki płynnego zdrowia. Poznajcie siłę płynącą ze smacznej zupy szparagowej!
Zobacz więcej

Zupa wiejska z Kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni i szybką zacierką

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Uwielbiacie gęste i pożywne zupy, których smak zaskakuje od pierwszej łyżki? Sprawdźcie przepis na aromatyczną Zupę wiejską z Polską z Kociewskiej Wędzarni Ekstra!
Zobacz więcej

Zrazy wołowe po warszawsku

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Czerwone mięso, kasza gryczana i Boczek Kmicica? Propozycja idealna zarówno na uroczysty obiad, jak i kolację dla wymagających gości.
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję