Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim

Aromatyczna Kiełbasa z Czosnkiem Niedźwiedzim doskonale sprawdza się również jako składnik tradycyjnej Zupy Drwali prosto z Warmii i Mazur!

Składniki

- 300 g Kiełbasy z czosnkiem niedźwiedzim Gzella

- 400 g wieprzowiny Gzella

- szklanka fasoli

- szklanka kaszy jęczmiennej

- cebula

- 2-3 ząbki czosnku

- porcja włoszczyzny z kapustą

- 2 listki laurowe

- kilka ziarenek ziela angielskiego, sól, pieprz

- łyżka utłuczonych ziaren jałowca

- majeranek

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Umytą fasolę zalewamy 2 l przegotowanej wody i zostawiamy na noc. Następnego dnia dodajemy pokrojone w grubą kostkę mięso, listki, ziele, pieprz, jałowiec i zagotowujemy. Kaszę myjemy, odsączamy, wsypujemy do wrzącej zupy. Zmniejszamy ogień i gotujemy 30-40 minut. Obraną i umytą włoszczyznę drobno kroimy, cebulę przypiekamy, dodajemy do zupy razem z pokrojoną w plasterki Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim. Gotujemy kilkanaście minut. Gdy wszystkie składniki są miękkie, zupę doprawiamy majerankiem i czosnkiem z solą.

Smacznego!

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Kibiny mazurskie (pierogi) z Białą kiełbasą

przepis poleca: Anonim

Czy wiecie czym są Kibiny Mazurskie? Na pierwszy rzut oka to zwyczajne pierogi, jednak ich smak w połączeniu z Białą Kiełbasą Gzella zaskoczy nawet wytrawnych smakoszy!
Zobacz więcej

Szparagi zawijane z szynką dojrzewającą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Z połączenia zdrowych szparagów oraz wysokojakościowej Szynki Dojrzewającej posiadającej certyfikat QAF powstała propozycja wyjątkowej przystawki. Zaskoczy gości i domowników!
Zobacz więcej

Kurpiowska jajecznica na kapuście z Kruchą Kmicica

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szukacie pomysłu na pyszne i pożywne śniadanie? Mazowsze od pokoleń lubuje się w Kurpiowskiej jajecznicy, koniecznie z dużą ilością mięsa!
Zobacz więcej

Cebule zapiekane z mielonym mięsem

przepis poleca: Julia, Gniezno

Chcesz zaskoczyć swoich gości? W takim razie koniecznie zapoznaj się z przepisem na cebule zapiekane z mielonym mięsem, serwowane jako osobne danie lub przystawkę.
Zobacz więcej

Kujawski biały barszcz z boczkiem i kiełbasą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Święta Wielkiej Nocy według panującej w Polsce tradycji kulinarnej to również święto Kiełbasy Białej i staropolskiego żurku. Kujawski biały barszcz z Boczkiem i Kiełbasą Białą Surową, stanowiący obowiązkową pozycję na suto zastawionym kujawskim stole. Świąteczne tradycje, z tradycyjnym smakiem!
Zobacz więcej

Oszukany zając z Borów

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Smaczne mięso, jajka i kompozycja aromatycznych przypraw to prosty przepis na Oszukanego Zająca z Borów, który nie tylko apetycznie wygląda, ale również wyśmienicie smakuje!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję