Zupa drwali

Pożywna i smaczna zupa, zapewniająca energię na resztę dnia? Proponujemy zupę drwali
z dodatkiem Kiełbasy Jałowcowej Gzella. Poczuj siłę drwali!

Składniki

- Szklanka fasoli

- Szklanka kaszy jęczmiennej

- 500 g wieprzowiny

- 100 g Kiełbasy Jałowcowej Gzella

- cebula

- 2-3 ząbki czosnku

- Porcja włoszczyzny z kapustą

- 2 listki laurowe

- 5 ziaren ziela angielskiego

- łyżka utłuczonych ziaren jałowca

- majeranek

- sól, pieprz

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Myjemy fasolę, przekładamy ją do dużej miski zalewamy 2 litrami przegotowanej wody i zostawiamy na noc. Następnego dnia dodajemy pokrojone w grubą kostkę mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, utłuczony jałowiec i zagotowujemy. Kaszę myjemy, odsączamy i wsypujemy do wrzącej zupy. Zmniejszamy ogień i gotujemy 30-40 minut. Obraną i umytą włoszczyznę drobno kroimy, cebulę przypiekamy, dodajemy do zupy razem z pokrojoną w plasterki kiełbasą. Gotujemy jeszcze przez kilkanaście minut. Gdy wszystkie składniki będą ugotowane, co można ustalić sprawdzając ich miękkość, zupę doprawiamy majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a także do smaku sola i pieprzem.

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Schab po mazursku

przepis poleca: Anonim

Szanty, jachty i schab? Poznajcie smak prosto z krainy jezior i skosztujcie wyjątkowego schabu po mazursku.
Zobacz więcej

Kurpiowska jajecznica na kapuście z Kruchą Kmicica

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szukacie pomysłu na pyszne i pożywne śniadanie? Mazowsze od pokoleń lubuje się w Kurpiowskiej jajecznicy, koniecznie z dużą ilością mięsa!
Zobacz więcej

Grillowany stek wołowy

przepis poleca: Gzella

Szukacie propozycji na obiad lub grill? Zdrowy i smaczny stek z grilla, przyprawiony kompozycją aromatycznych ziół, stanowi idealne danie na każdą okazję.
Zobacz więcej

Biała kiełbasa duszona w pomidorach i cebuli

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Świeże pomidory, aromatyczna cebula i doskonała w smaku Biała kiełbasa Gzella to przepis na doskonałą niespodziankę kulinarną dla całej rodziny!
Zobacz więcej

Cebule zapiekane z metką tatarską i żółtym serem

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Kulinarne smaki Wielkopolski potrafią zaskoczyć niejednego miłośnika tradycji. Prosta w wykonaniu, ale atrakcyjna na talerzu cebula zapiekana? Tylko z WLKP!
Zobacz więcej

Pikantne kiełbaski Kaszubskie

przepis poleca: Andrzej, Łeba

Stwórzcie pokazowe danie, które zaskoczy Twoich gości! Połącz ulubione mięsa, dodaj przypraw i ciesz się smakiem kaszubskich kiełbasek!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję