Cebule zapiekane z mielonym mięsem

Chcesz zaskoczyć swoich gości? W takim razie koniecznie zapoznaj się z przepisem na cebule zapiekane z mielonym mięsem,
serwowane jako osobne danie lub przystawkę.

Składniki

- 8 cebul

- 250 mielonego mięsa z szynki

- 3 łyżki bułki tartej

- Jajko

- 2 łyżki startego żółtego sera

- szklanka rosołu

- 2 łyżki masła

- Sól, pieprz

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Zagotowujemy wodę w garnku. Obrane cebule, wkładamy do niego i gotujemy 6-8 minut, po czym wyjmujemy. Następnie hartujemy je zimną wodą i delikatnie wyjmujemy środki. Wydrążony miąższ siekamy, łączymy z mięsem, chwilę smażymy na maśle, mieszamy z łyżką bułki tartej, solą, pieprzem, 2-3 łyżkami rosołu i surowym jajkiem. Nadziewane farszem cebule układamy na wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku, skrapiamy rosołem i posypujemy tartym serem. Tak przygotowane cebule wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekamy ok 30 minut. Podajemy jako gorącą przekąskę lub z ryżem i surówkami jako danie obiadowe.

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Zupa wiejska z Kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni i szybką zacierką

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Uwielbiacie gęste i pożywne zupy, których smak zaskakuje od pierwszej łyżki? Sprawdźcie przepis na aromatyczną Zupę wiejską z Polską z Kociewskiej Wędzarni Ekstra!
Zobacz więcej

Pyzy borowiackie z boczkiem Kmicica

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Chcecie zjeść szybko, pożywnie i ze smakiem? Poznajcie więc przepis na smaczne Pyzy borowiackie z Boczkiem Kmicica!
Zobacz więcej

Cebule zapiekane z metką tatarską i żółtym serem

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Kulinarne smaki Wielkopolski potrafią zaskoczyć niejednego miłośnika tradycji. Prosta w wykonaniu, ale atrakcyjna na talerzu cebula zapiekana? Tylko z WLKP!
Zobacz więcej

Klepiskowy pieróg z Szynką z Kociewskiej Spiżarni

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Uwielbiacie drożdżowe ciasto, kiszoną kapustę i aromatyczną Szynkę z Kociewskiej Spiżarni? Koniecznie musicie spróbować więc Klepiskowego pieroga rodem z Mazowsza!
Zobacz więcej

Pikantne kiełbaski Kaszubskie

przepis poleca: Andrzej, Łeba

Stwórzcie pokazowe danie, które zaskoczy Twoich gości! Połącz ulubione mięsa, dodaj przypraw i ciesz się smakiem kaszubskich kiełbasek!
Zobacz więcej

Zupa ziemniaczana z kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni ekstra i kurkami

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Smakowite i delikatne kurki, połączone z kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni. Rozkoszujcie się rozgrzewającą zupą wprost z Borów Tucholskich!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję