Cebule zapiekane z mielonym mięsem

Chcesz zaskoczyć swoich gości? W takim razie koniecznie zapoznaj się z przepisem na cebule zapiekane z mielonym mięsem,
serwowane jako osobne danie lub przystawkę.

Składniki

- 8 cebul

- 250 mielonego mięsa z szynki

- 3 łyżki bułki tartej

- Jajko

- 2 łyżki startego żółtego sera

- szklanka rosołu

- 2 łyżki masła

- Sól, pieprz

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Zagotowujemy wodę w garnku. Obrane cebule, wkładamy do niego i gotujemy 6-8 minut, po czym wyjmujemy. Następnie hartujemy je zimną wodą i delikatnie wyjmujemy środki. Wydrążony miąższ siekamy, łączymy z mięsem, chwilę smażymy na maśle, mieszamy z łyżką bułki tartej, solą, pieprzem, 2-3 łyżkami rosołu i surowym jajkiem. Nadziewane farszem cebule układamy na wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku, skrapiamy rosołem i posypujemy tartym serem. Tak przygotowane cebule wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekamy ok 30 minut. Podajemy jako gorącą przekąskę lub z ryżem i surówkami jako danie obiadowe.

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Zapiekanka Kętrzyńska z Szynką Kruchą

przepis poleca: Anonim

Jeżeli brakuje Wam pomysłu na obiad, lub chcecie odkryć smaki Warmii koniecznie spróbujcie Zapiekanki Kętrzyńskiej z Szynką Kruchą!
Zobacz więcej

Grillowany stek wołowy

przepis poleca: Gzella

Szukacie propozycji na obiad lub grill? Zdrowy i smaczny stek z grilla, przyprawiony kompozycją aromatycznych ziół, stanowi idealne danie na każdą okazję.
Zobacz więcej

Bitki dominikańskie z Boczkiem Kmicica firmy Gzella

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Odkryj strzeżony od pokoleń sekret potrawy mięsnej przyrządzanej przez mnichów!
Zobacz więcej

Stek z polędwicy wołowej z sosem rakowym

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Lubicie wyzwania smakowe? Połączenie steków wołowych z sosem rakowym spełni wasze oczekiwania!
Zobacz więcej

Zupa ziemniaczana z kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni ekstra i kurkami

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Smakowite i delikatne kurki, połączone z kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni. Rozkoszujcie się rozgrzewającą zupą wprost z Borów Tucholskich!
Zobacz więcej

Kujawski biały barszcz z boczkiem i kiełbasą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Święta Wielkiej Nocy według panującej w Polsce tradycji kulinarnej to również święto Kiełbasy Białej i staropolskiego żurku. Kujawski biały barszcz z Boczkiem i Kiełbasą Białą Surową, stanowiący obowiązkową pozycję na suto zastawionym kujawskim stole. Świąteczne tradycje, z tradycyjnym smakiem!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję