Zupa chlebowa z Kiełbasą śląską

Chcesz zaskoczyć swoich gości prostą, ale smaczną potrawą? Podaj im Zupę chlebową z Kiełbasą śląską w wydrążonym chlebie!

Składniki

- Kiełbasa śląska Gzella 250g

- chleb razowy żytni 500g

- olej rzepakowy 3 łyżki

- masło 2 łyżki

- cebula 2 średnie szt.

- czosnek 4 ząbki

- rosół lub bulion 2 l

- kminek ½ łyżeczki

- sól, pieprz, majeranek do smaku

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Chleb pokroić w średnią kostkę i wysuszyć w piekarniku. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki i zeszklić na oleju połączonym z masłem. Dodać pieczywo, wszystko razem zrumienić, a następnie podlać rosołem i gotować przez dziesięć minut. Zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz kminkiem. Gdyby zupa zbytnio zgęstniała dodać jeszcze rosołu. Do gotowej zupy dodać pokrojoną
i podsmażoną na złoty kolor kiełbasę.

Zupę wspaniale prezentować się będzie w podpieczonym chlebku.

 

Smacznego!

Szef Kuchni Robert Muzyczka

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Zupa ziemniaczana z kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni ekstra i kurkami

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Smakowite i delikatne kurki, połączone z kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni. Rozkoszujcie się rozgrzewającą zupą wprost z Borów Tucholskich!
Zobacz więcej

Grillowany stek wołowy

przepis poleca: Gzella

Szukacie propozycji na obiad lub grill? Zdrowy i smaczny stek z grilla, przyprawiony kompozycją aromatycznych ziół, stanowi idealne danie na każdą okazję.
Zobacz więcej

Sałatka z kiełbasą kruchą kmicica i karmelizowanymi orzechami

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szukacie pomysłu na lekką, a jednocześnie pożywną przekąskę? Sałatka z orzechami i kiełbasą Kruchą Kmicica na pewno Was zaskoczy!
Zobacz więcej

Kurpiowska jajecznica na kapuście z Kruchą Kmicica

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szukacie pomysłu na pyszne i pożywne śniadanie? Mazowsze od pokoleń lubuje się w Kurpiowskiej jajecznicy, koniecznie z dużą ilością mięsa!
Zobacz więcej

Szparagi zawijane z szynką dojrzewającą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Z połączenia zdrowych szparagów oraz wysokojakościowej Szynki Dojrzewającej posiadającej certyfikat QAF powstała propozycja wyjątkowej przystawki. Zaskoczy gości i domowników!
Zobacz więcej

Bydgoska polewka piwna

przepis poleca: Beata, Inowrocław

Prawdziwy rarytas dla wielbicieli chmielowego napoju, to danie stworzone z jego udziałem. Polecamy Bydgoską polewkę piwną!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję