Pikantne kiełbaski Kaszubskie

Stwórzcie pokazowe danie, które zaskoczy Twoich gości! Połącz ulubione mięsa, dodaj przypraw i ciesz się smakiem kaszubskich kiełbasek!

Składniki

- 500 g udźca baraniego

- 500 g zrazówki wołowej

- 500 g łopatki wieprzowej

- 500 g cebuli

- 15 ziaren jałowca

- 20 ziaren gorczycy

- łyżeczka majeranku

- 4-5 ząbków czosnku

- 3 szklanki rosołu

- 2 szklanki śmietany

- łyżka mąki

- 2 łyżki masła

- Pieprz, sól

- łyżka majeranku

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Wszystkie gatunki mięsa mielimy w maszynce. Dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek , utłuczony jałowiec, gorczycę i majeranek. Masę starannie wyrabiamy. Formujemy kiełbaski, układamy je na wysmarowanej masłem blaszce i wstawiamy do nagrzanego do 180 ˚C piekarnika na ok. 30 min. Kiedy się zrumienią przekładamy do rondla, zalewamy rosołem i dusimy jeszcze 30 min. Kiełbaski wyjmujemy, układamy na półmisku i zawijamy folią aluminiową, aby utrzymać ciepło. Do pozostałego sosu z smażenia wlewamy śmietanę roztrzepaną z mąką i doprawiamy majerankiem. Podgrzewamy, nie gotujemy. Polewamy nimi kiełbaski przed podaniem.

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Sałatka po wawelsku

przepis poleca: Natalia, Kraków

Poznajcie pyszną przekąskę wprost z krainy Smoka Wawelskiego! Sałatka z krewetkami i orzechami to interesująca propozycja zaskakująca niecodziennym smakiem.
Zobacz więcej

Śliwki nadziewa wątróbką

przepis poleca: Aleksandra, Ciechanów

Zwyczajowo mięso nadziewany owocami, aby nadać mu wyjątkowego smaku. Co powiecie na odwrotną kolejność w postaci Śliwek nadziewanych wątróbką?
Zobacz więcej

Wysztafirowane polędwiczki po kujawsku

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Delikatne i kruche polędwiczki, tym razem skomponowane z ostrym sosem chrzanowym tworzącym harmonijną ucztę kulinarną. Niecodzienne smaki to nasza specjalność, odkryjcie definicję wyjątkowości ze Smakami Regionu!
Zobacz więcej

Bitki dominikańskie z Boczkiem Kmicica firmy Gzella

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Odkryj strzeżony od pokoleń sekret potrawy mięsnej przyrządzanej przez mnichów!
Zobacz więcej

Kaczka nadziewana makaronem i grzybami

przepis poleca: Małgorzata, Włocławek

Kruche i soczyste mięso kaczki, pieczone w delikatnym białym winie wraz z orzechami laskowymi i śliwkami, to uroczysta propozycja obiadowa rodem z Kujaw!
Zobacz więcej

Kujawski biały barszcz z boczkiem i kiełbasą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Święta Wielkiej Nocy według panującej w Polsce tradycji kulinarnej to również święto Kiełbasy Białej i staropolskiego żurku. Kujawski biały barszcz z Boczkiem i Kiełbasą Białą Surową, stanowiący obowiązkową pozycję na suto zastawionym kujawskim stole. Świąteczne tradycje, z tradycyjnym smakiem!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję