Pikantne kiełbaski Kaszubskie

Stwórzcie pokazowe danie, które zaskoczy Twoich gości! Połącz ulubione mięsa, dodaj przypraw i ciesz się smakiem kaszubskich kiełbasek!

Składniki

- 500 g udźca baraniego

- 500 g zrazówki wołowej

- 500 g łopatki wieprzowej

- 500 g cebuli

- 15 ziaren jałowca

- 20 ziaren gorczycy

- łyżeczka majeranku

- 4-5 ząbków czosnku

- 3 szklanki rosołu

- 2 szklanki śmietany

- łyżka mąki

- 2 łyżki masła

- Pieprz, sól

- łyżka majeranku

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Wszystkie gatunki mięsa mielimy w maszynce. Dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek , utłuczony jałowiec, gorczycę i majeranek. Masę starannie wyrabiamy. Formujemy kiełbaski, układamy je na wysmarowanej masłem blaszce i wstawiamy do nagrzanego do 180 ˚C piekarnika na ok. 30 min. Kiedy się zrumienią przekładamy do rondla, zalewamy rosołem i dusimy jeszcze 30 min. Kiełbaski wyjmujemy, układamy na półmisku i zawijamy folią aluminiową, aby utrzymać ciepło. Do pozostałego sosu z smażenia wlewamy śmietanę roztrzepaną z mąką i doprawiamy majerankiem. Podgrzewamy, nie gotujemy. Polewamy nimi kiełbaski przed podaniem.

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Kurpiowska jajecznica na kapuście z Kruchą Kmicica

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szukacie pomysłu na pyszne i pożywne śniadanie? Mazowsze od pokoleń lubuje się w Kurpiowskiej jajecznicy, koniecznie z dużą ilością mięsa!
Zobacz więcej

Pasztetowa w pieczarkach na makaronie

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Makaron, pieczarki i pasztetowa? Poznajcie unikalną propozycję obiadową, szybką i prostą w wykonaniu, lecz atrakcyjną i smaczną na stole!
Zobacz więcej

Sałatka z kiełbasą kruchą kmicica i karmelizowanymi orzechami

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szukacie pomysłu na lekką, a jednocześnie pożywną przekąskę? Sałatka z orzechami i kiełbasą Kruchą Kmicica na pewno Was zaskoczy!
Zobacz więcej

Szynka wieprzowa w sosie

przepis poleca: Gzella

Wyśmienitej jakości szynka wieprzowa, skąpana w aromatycznie przyrządzonym sosie. Poznajcie smak idealny do wspólnego ucztowania!
Zobacz więcej

Duszone udka z gęsi w sosie z ciemnego piwa

przepis poleca: Gzella

Gotowanie z użyciem ciemnego piwa zapewnia potrawom unikalny, lekko karmelowy aromat. Idealna propozycja na wystawny obiad!
Zobacz więcej

Bydgoska polewka piwna

przepis poleca: Beata, Inowrocław

Prawdziwy rarytas dla wielbicieli chmielowego napoju, to danie stworzone z jego udziałem. Polecamy Bydgoską polewkę piwną!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję