Pikantne kiełbaski Kaszubskie

Stwórzcie pokazowe danie, które zaskoczy Twoich gości! Połącz ulubione mięsa, dodaj przypraw i ciesz się smakiem kaszubskich kiełbasek!

Składniki

- 500 g udźca baraniego

- 500 g zrazówki wołowej

- 500 g łopatki wieprzowej

- 500 g cebuli

- 15 ziaren jałowca

- 20 ziaren gorczycy

- łyżeczka majeranku

- 4-5 ząbków czosnku

- 3 szklanki rosołu

- 2 szklanki śmietany

- łyżka mąki

- 2 łyżki masła

- Pieprz, sól

- łyżka majeranku

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Wszystkie gatunki mięsa mielimy w maszynce. Dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek , utłuczony jałowiec, gorczycę i majeranek. Masę starannie wyrabiamy. Formujemy kiełbaski, układamy je na wysmarowanej masłem blaszce i wstawiamy do nagrzanego do 180 ˚C piekarnika na ok. 30 min. Kiedy się zrumienią przekładamy do rondla, zalewamy rosołem i dusimy jeszcze 30 min. Kiełbaski wyjmujemy, układamy na półmisku i zawijamy folią aluminiową, aby utrzymać ciepło. Do pozostałego sosu z smażenia wlewamy śmietanę roztrzepaną z mąką i doprawiamy majerankiem. Podgrzewamy, nie gotujemy. Polewamy nimi kiełbaski przed podaniem.

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Zapiekane pyrki faszerowane Szynką od Dawien Dawna

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Dania ziemniaczane do dnia dzisiejszego nie są zbyt popularne, chociaż w regionie Kujaw cieszą się nie malejącą popularnością! Spróbujcie smakowitego pomysłu na ziemniaki faszerowane Szynką od Dawien Dawna, rozmarynem i pieczarkami.
Zobacz więcej

Stek z polędwicy wołowej z sosem rakowym

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Lubicie wyzwania smakowe? Połączenie steków wołowych z sosem rakowym spełni wasze oczekiwania!
Zobacz więcej

Pyzy borowiackie z boczkiem Kmicica

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Chcecie zjeść szybko, pożywnie i ze smakiem? Poznajcie więc przepis na smaczne Pyzy borowiackie z Boczkiem Kmicica!
Zobacz więcej

Szparagi zawijane z szynką dojrzewającą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Z połączenia zdrowych szparagów oraz wysokojakościowej Szynki Dojrzewającej posiadającej certyfikat QAF powstała propozycja wyjątkowej przystawki. Zaskoczy gości i domowników!
Zobacz więcej

Warmińskie czarne żeberka

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Żeberka niejedno mają oblicze, a doskonale wiedzą o tym mieszkańcy Warmii i Mazur! Poznajcie przepis na żeberka muśnięte aromatem suszonych śliwek!
Zobacz więcej

Kujawski biały barszcz z boczkiem i kiełbasą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Święta Wielkiej Nocy według panującej w Polsce tradycji kulinarnej to również święto Kiełbasy Białej i staropolskiego żurku. Kujawski biały barszcz z Boczkiem i Kiełbasą Białą Surową, stanowiący obowiązkową pozycję na suto zastawionym kujawskim stole. Świąteczne tradycje, z tradycyjnym smakiem!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję