Cebule zapiekane z mielonym mięsem

Chcesz zaskoczyć swoich gości? W takim razie koniecznie zapoznaj się z przepisem na cebule zapiekane z mielonym mięsem,
serwowane jako osobne danie lub przystawkę.

Składniki

- 8 cebul

- 250 mielonego mięsa z szynki

- 3 łyżki bułki tartej

- Jajko

- 2 łyżki startego żółtego sera

- szklanka rosołu

- 2 łyżki masła

- Sól, pieprz

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Zagotowujemy wodę w garnku. Obrane cebule, wkładamy do niego i gotujemy 6-8 minut, po czym wyjmujemy. Następnie hartujemy je zimną wodą i delikatnie wyjmujemy środki. Wydrążony miąższ siekamy, łączymy z mięsem, chwilę smażymy na maśle, mieszamy z łyżką bułki tartej, solą, pieprzem, 2-3 łyżkami rosołu i surowym jajkiem. Nadziewane farszem cebule układamy na wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku, skrapiamy rosołem i posypujemy tartym serem. Tak przygotowane cebule wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekamy ok 30 minut. Podajemy jako gorącą przekąskę lub z ryżem i surówkami jako danie obiadowe.

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Grillowany stek wołowy

przepis poleca: Gzella

Szukacie propozycji na obiad lub grill? Zdrowy i smaczny stek z grilla, przyprawiony kompozycją aromatycznych ziół, stanowi idealne danie na każdą okazję.
Zobacz więcej

Szynka wieprzowa w sosie

przepis poleca: Gzella

Wyśmienitej jakości szynka wieprzowa, skąpana w aromatycznie przyrządzonym sosie. Poznajcie smak idealny do wspólnego ucztowania!
Zobacz więcej

Śliwki nadziewa wątróbką

przepis poleca: Aleksandra, Ciechanów

Zwyczajowo mięso nadziewany owocami, aby nadać mu wyjątkowego smaku. Co powiecie na odwrotną kolejność w postaci Śliwek nadziewanych wątróbką?
Zobacz więcej

Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Rozgrzewające danie prosto z Mazowsza? Poznajcie Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską, będące idealną propozycją dla wielbicieli niezwykłych połączeń smakowych.
Zobacz więcej

Szparagi zawijane z szynką dojrzewającą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Z połączenia zdrowych szparagów oraz wysokojakościowej Szynki Dojrzewającej posiadającej certyfikat QAF powstała propozycja wyjątkowej przystawki. Zaskoczy gości i domowników!
Zobacz więcej

Kujawski biały barszcz z boczkiem i kiełbasą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Święta Wielkiej Nocy według panującej w Polsce tradycji kulinarnej to również święto Kiełbasy Białej i staropolskiego żurku. Kujawski biały barszcz z Boczkiem i Kiełbasą Białą Surową, stanowiący obowiązkową pozycję na suto zastawionym kujawskim stole. Świąteczne tradycje, z tradycyjnym smakiem!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję