Sałatka z kiełbasą kruchą kmicica i karmelizowanymi orzechami

Szukacie pomysłu na lekką, a jednocześnie pożywną przekąskę? Sałatka z orzechami i
kiełbasą Kruchą Kmicica na pewno Was zaskoczy!

Składniki

- 60 g orzechów włoskich

- 2 garście młodego szpinaku

- 2 garście rukoli

- 1 świeża gruszka

- 6 suszonych pomidorów z oleju

- 2 łyżki miodu

- 1 łyżka musztardy sarepskiej

- 4 łyżki oleju z pomidorów suszonych

- 1 łyżeczka soku z cytryny

- 150 g kiełbasy Kruchej Kmicica firmy Gzella

- 1 łyżka oleju

- 100 g sera pleśniowego – Rokpol

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Na patelni skarmelizować na jasnozłoty kolor łyżkę miodu, dodać orzechy i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na metalową blaszkę lub papier do pieczenia i odczekać, żeby wystygły.

Do miski włożyć szpinak, rukolę, obraną i pokrojoną w grube cząstki gruszkę oraz pomidory pokrojone w paseczki. Pozostały miód, musztardę, olej i sok z cytryny dokładnie wymieszać i wlać do sałatki. Dodać również pokruszony ser pleśniowy, wystudzone i skarmelizowane orzechy. Następnie całość wymieszać.

Kiełbasę pokroić w półcentymetrowe plasterki, podsmażyć na patelni, wystudzić i dodać do gotowej sałatki.

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Sałatka po wawelsku

przepis poleca: Natalia, Kraków

Poznajcie pyszną przekąskę wprost z krainy Smoka Wawelskiego! Sałatka z krewetkami i orzechami to interesująca propozycja zaskakująca niecodziennym smakiem.
Zobacz więcej

Pasztetowa w pieczarkach na makaronie

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Makaron, pieczarki i pasztetowa? Poznajcie unikalną propozycję obiadową, szybką i prostą w wykonaniu, lecz atrakcyjną i smaczną na stole!
Zobacz więcej

Sałatka z kiełbasą kruchą kmicica i karmelizowanymi orzechami

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szukacie pomysłu na lekką, a jednocześnie pożywną przekąskę? Sałatka z orzechami i kiełbasą Kruchą Kmicica na pewno Was zaskoczy!
Zobacz więcej

Kujawski biały barszcz z boczkiem i kiełbasą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Święta Wielkiej Nocy według panującej w Polsce tradycji kulinarnej to również święto Kiełbasy Białej i staropolskiego żurku. Kujawski biały barszcz z Boczkiem i Kiełbasą Białą Surową, stanowiący obowiązkową pozycję na suto zastawionym kujawskim stole. Świąteczne tradycje, z tradycyjnym smakiem!
Zobacz więcej

Bitki dominikańskie z Boczkiem Kmicica firmy Gzella

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Odkryj strzeżony od pokoleń sekret potrawy mięsnej przyrządzanej przez mnichów!
Zobacz więcej

Klepiskowy pieróg z Szynką z Kociewskiej Spiżarni

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Uwielbiacie drożdżowe ciasto, kiszoną kapustę i aromatyczną Szynkę z Kociewskiej Spiżarni? Koniecznie musicie spróbować więc Klepiskowego pieroga rodem z Mazowsza!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję