Pasztetowa w pieczarkach na makaronie

Makaron, pieczarki i pasztetowa? Poznajcie unikalną propozycję obiadową, szybką i prostą
w wykonaniu, lecz atrakcyjną i smaczną na stole!

Składniki

- Pasztetowa z borowikami firmy "Gzella" 200g

- pieczarki świeże 8 średnich sztuk

- ser żółty 50g

- masło 1 łyżka

- czosnek 1 ząbek

- szpinak świeży, młody 3 garście

- pieprz do smaku

- makaron wstążki 200g

- oliwa truflowa 1 łyżk

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Pieczarki umyć i wyciąć z nich ogonki z częścią miąższu. Do każdej pieczarki nałożyć po łyżce Pasztetowej z Borowikami od firmy Gzella i posypać startym serem żółtym. Zapiekać w piekarniku przez ok. 15 minut w temperaturze 200 st.C

Ogonki pieczarek i czosnek drobno posiekać, poddusić na maśle do zrumienienia. Pod koniec dodać pokrojony w paseczki szpinak. Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z oliwą truflową. Wyłożyć na talerze „gniazda” gorącego makaronu, na każdym z nich położyć łyżkę szpinaku i zapieczoną z mięsem pieczarkę.

Smacznego!

Zapisz się do Newsletter

email marketing powered by FreshMail

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Szandar borowiacki

przepis poleca: Ania, Osie

Popularne w Borach dania z ziemniaków, potrafią zaskoczyć niejedno podniebienie. Sprawdźcie, czym jest popularny szandar borowiacki!
Zobacz więcej

Schab po mazursku

przepis poleca: Anonim

Szanty, jachty i schab? Poznajcie smak prosto z krainy jezior i skosztujcie wyjątkowego schabu po mazursku.
Zobacz więcej

Kaczka nadziewana makaronem i grzybami

przepis poleca: Małgorzata, Włocławek

Kruche i soczyste mięso kaczki, pieczone w delikatnym białym winie wraz z orzechami laskowymi i śliwkami, to uroczysta propozycja obiadowa rodem z Kujaw!
Zobacz więcej

Cebule zapiekane z metką tatarską i żółtym serem

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Kulinarne smaki Wielkopolski potrafią zaskoczyć niejednego miłośnika tradycji. Prosta w wykonaniu, ale atrakcyjna na talerzu cebula zapiekana? Tylko z WLKP!
Zobacz więcej

Zupa wiejska z Kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni i szybką zacierką

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Uwielbiacie gęste i pożywne zupy, których smak zaskakuje od pierwszej łyżki? Sprawdźcie przepis na aromatyczną Zupę wiejską z Polską z Kociewskiej Wędzarni Ekstra!
Zobacz więcej

Zupa drwali

przepis poleca: Anonim

Pożywna i smaczna zupa, zapewniająca energię na resztę dnia? Proponujemy zupę drwali z dodatkiem Kiełbasy Jałowcowej Gzella. Poczuj siłę drwali!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję