Biała kiełbasa duszona w pomidorach i cebuli

Świeże pomidory, aromatyczna cebula i doskonała w smaku Biała kiełbasa Gzella to przepis na doskonałą niespodziankę kulinarną dla całej rodziny!

Składniki

- Kiełbasa biała surowa firmy Gzella 1,5 kg

- olej 3-4 łyżki

- cebula 6-7 średnich sztuk

- czosnek 6 ząbków

- pomidory z puszki 2 puszki po 400g

- papryka słodka w proszku 1 łyżeczka

- majeranek 3 łyżki

- pieprz ziołowy 1 łyżeczka

- sól, pieprz czarny do smaku

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Kiełbasę natłuścić niewielką ilością oleju, upiec w piekarniku w 200°C na złoty kolor lub podsmażyć na patelni.

Cebulę pokroić w grube pióra, czosnek w plasterki i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebula powinna być jędrna, lekko twardawa. Następnie dodać przekrojone na pół pomidory razem z wodą, paprykę, majeranek i pieprz ziołowy. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym, doprowadzić do zagotowania. Dodać upieczoną, przekrojoną na pół białą kiełbasę. Całość poddusić na wolnym ogniu 5-6 minut, żeby kiełbasa wchłonęła smak sosu.  

Podawać z pieczywem jako samodzielne danie.

Smacznego!      

Szef Kuchni Robert Muzyczka

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Szparagi zawijane z szynką dojrzewającą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Z połączenia zdrowych szparagów oraz wysokojakościowej Szynki Dojrzewającej posiadającej certyfikat QAF powstała propozycja wyjątkowej przystawki. Zaskoczy gości i domowników!
Zobacz więcej

Kibiny mazurskie (pierogi) z Białą kiełbasą

przepis poleca: Anonim

Czy wiecie czym są Kibiny Mazurskie? Na pierwszy rzut oka to zwyczajne pierogi, jednak ich smak w połączeniu z Białą Kiełbasą Gzella zaskoczy nawet wytrawnych smakoszy!
Zobacz więcej

Szandar borowiacki

przepis poleca: Ania, Osie

Popularne w Borach dania z ziemniaków, potrafią zaskoczyć niejedno podniebienie. Sprawdźcie, czym jest popularny szandar borowiacki!
Zobacz więcej

Żelazne prażoki z duszoną karkówka

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Czy wiecie, czym są wielkopolskie prażoki? To regionalna nazwa klusek, powstałych z połączenia startych i ugotowanych ziemniaków oraz gulaszu z karkówki. Głodni nowych smaków?
Zobacz więcej

Jarmuż z frankfuterkami po wielkopolsku

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Zapiekanka po wielkopolsku to prawdziwy rarytas dla pasjonatów zdrowej kuchni! Połączenie jarmużu z wysokomięsnymi frankfuterkami zapewni niezapomniane doznania smakowe!
Zobacz więcej

Kujawski biały barszcz z boczkiem i kiełbasą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Święta Wielkiej Nocy według panującej w Polsce tradycji kulinarnej to również święto Kiełbasy Białej i staropolskiego żurku. Kujawski biały barszcz z Boczkiem i Kiełbasą Białą Surową, stanowiący obowiązkową pozycję na suto zastawionym kujawskim stole. Świąteczne tradycje, z tradycyjnym smakiem!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję