Parzybroda z Jałowcową koszykową
Poznaj niezwykły smak stworzony z połączenia kapusty pekińskiej, śmietany i Kiełbasy Jałowcowej okraszonych pomidorami i świeżym koperkiem. Odkryj dawne smaki Kujaw!
Składniki
- kiełbasa Jałowcowa koszyczkową „Gzella” 200g
- olej 2 łyżki
- cebula 2szt.
- marchewka 1 średnia szt.
- kapusta pekińska 1 średnia szt.
- pomidor 1 średnia szt.
- śmietana kwaśna 18% 150ml.
- koperek 1 mały pęczek
- sól, pieprz, cukier do smaku
- masło 1 łyżka
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella
Wykonanie
Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i podusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony koperek i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem, odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać łyżkę masła i wymieszać.
Smacznego!