Oszukany zając z Borów

Smaczne mięso, jajka i kompozycja aromatycznych przypraw to prosty przepis na Oszukanego Zająca z Borów, który nie tylko apetycznie wygląda, ale również wyśmienicie smakuje!

Składniki

- Łopatka wieprzowa Gzella 600g

- Filet z kurczaka Gzella 300g

- Boczek Kmicica Gzella 250g

- ser żółty 150g

- jajka 6 szt.

- bułka pszenna czerstwa 1 szt.

- czosnek 5 ząbków

- majeranek 3 łyżki

- sól, pieprz do smaku

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Łopatkę i filet z kurczaka skręcić na maszynce do mięsa na średnim oczku. Dodać pokrojony
w centymetrową kostkę boczek i ser żółty, namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę oraz dwa jajka. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać (wyrobić ręką). Foremkę keksówkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i wyłożyć do niej połowę masy mięsnej. Na środek masy położyć wzdłuż ugotowane na twardo pozostałe jajka i przykryć pozostałą masą. Dokładnie uklepać, żeby zeszło powietrze, wyrównać
i upiec w piekarniku w temperaturze 180st. C przez ok. 1 godzinę.

Idealna pieczeń na obiad lub uroczystą kolację. Podawać, oczywiście z ćwikłą.

Smacznego!

Szef Kuchni, Robert Muzyczka

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Jarmuż z frankfuterkami po wielkopolsku

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Zapiekanka po wielkopolsku to prawdziwy rarytas dla pasjonatów zdrowej kuchni! Połączenie jarmużu z wysokomięsnymi frankfuterkami zapewni niezapomniane doznania smakowe!
Zobacz więcej

Zapiekanka Kętrzyńska z Szynką Kruchą

przepis poleca: Anonim

Jeżeli brakuje Wam pomysłu na obiad, lub chcecie odkryć smaki Warmii koniecznie spróbujcie Zapiekanki Kętrzyńskiej z Szynką Kruchą!
Zobacz więcej

Kaczka nadziewana makaronem i grzybami

przepis poleca: Małgorzata, Włocławek

Kruche i soczyste mięso kaczki, pieczone w delikatnym białym winie wraz z orzechami laskowymi i śliwkami, to uroczysta propozycja obiadowa rodem z Kujaw!
Zobacz więcej

Szparagi zawijane z szynką dojrzewającą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Z połączenia zdrowych szparagów oraz wysokojakościowej Szynki Dojrzewającej posiadającej certyfikat QAF powstała propozycja wyjątkowej przystawki. Zaskoczy gości i domowników!
Zobacz więcej

Zupa chlebowa z Kiełbasą śląską

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Chcesz zaskoczyć swoich gości prostą, ale smaczną potrawą? Podaj im Zupę chlebową z Kiełbasą śląską w wydrążonym chlebie!
Zobacz więcej

Pomorska jajecznica

przepis poleca: Alicja, Tczew

Szukacie niecodziennego pomysłu na śniadanie? Spróbujcie pomorskiej jajecznicy ze śledziami.
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję