Kaczka nadziewana makaronem i grzybami
przepis poleca: Małgorzata, Włocławek
Kruche i soczyste mięso kaczki, pieczone w delikatnym białym winie wraz z orzechami laskowymi i śliwkami, to uroczysta propozycja obiadowa rodem z Kujaw!
Cebule zapiekane z mielonym mięsem
przepis poleca: Julia, Gniezno
Chcesz zaskoczyć swoich gości? W takim razie koniecznie zapoznaj się z przepisem na cebule zapiekane z mielonym mięsem,
serwowane jako osobne danie lub przystawkę.
Schab po mazursku
przepis poleca: Anonim
Szanty, jachty i schab? Poznajcie smak prosto z krainy jezior i skosztujcie wyjątkowego schabu po mazursku.
Szandar borowiacki
przepis poleca: Ania, Osie
Popularne w Borach dania z ziemniaków, potrafią zaskoczyć niejedno podniebienie. Sprawdźcie, czym jest popularny szandar borowiacki!