Biała kiełbasa duszona w pomidorach i cebuli

Świeże pomidory, aromatyczna cebula i doskonała w smaku Biała kiełbasa Gzella to przepis na doskonałą niespodziankę kulinarną dla całej rodziny!

Składniki

- Kiełbasa biała surowa firmy Gzella 1,5 kg

- olej 3-4 łyżki

- cebula 6-7 średnich sztuk

- czosnek 6 ząbków

- pomidory z puszki 2 puszki po 400g

- papryka słodka w proszku 1 łyżeczka

- majeranek 3 łyżki

- pieprz ziołowy 1 łyżeczka

- sól, pieprz czarny do smaku

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Kiełbasę natłuścić niewielką ilością oleju, upiec w piekarniku w 200°C na złoty kolor lub podsmażyć na patelni.

Cebulę pokroić w grube pióra, czosnek w plasterki i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebula powinna być jędrna, lekko twardawa. Następnie dodać przekrojone na pół pomidory razem z wodą, paprykę, majeranek i pieprz ziołowy. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym, doprowadzić do zagotowania. Dodać upieczoną, przekrojoną na pół białą kiełbasę. Całość poddusić na wolnym ogniu 5-6 minut, żeby kiełbasa wchłonęła smak sosu.  

Podawać z pieczywem jako samodzielne danie.

Smacznego!      

Szef Kuchni Robert Muzyczka

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Zupa drwali

przepis poleca: Anonim

Pożywna i smaczna zupa, zapewniająca energię na resztę dnia? Proponujemy zupę drwali z dodatkiem Kiełbasy Jałowcowej Gzella. Poczuj siłę drwali!
Zobacz więcej

Warmińskie czarne żeberka

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Żeberka niejedno mają oblicze, a doskonale wiedzą o tym mieszkańcy Warmii i Mazur! Poznajcie przepis na żeberka muśnięte aromatem suszonych śliwek!
Zobacz więcej

Klepiskowy pieróg z Szynką z Kociewskiej Spiżarni

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Uwielbiacie drożdżowe ciasto, kiszoną kapustę i aromatyczną Szynkę z Kociewskiej Spiżarni? Koniecznie musicie spróbować więc Klepiskowego pieroga rodem z Mazowsza!
Zobacz więcej

Wysztafirowane polędwiczki po kujawsku

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Delikatne i kruche polędwiczki, tym razem skomponowane z ostrym sosem chrzanowym tworzącym harmonijną ucztę kulinarną. Niecodzienne smaki to nasza specjalność, odkryjcie definicję wyjątkowości ze Smakami Regionu!
Zobacz więcej

Cebule zapiekane z mielonym mięsem

przepis poleca: Julia, Gniezno

Chcesz zaskoczyć swoich gości? W takim razie koniecznie zapoznaj się z przepisem na cebule zapiekane z mielonym mięsem, serwowane jako osobne danie lub przystawkę.
Zobacz więcej

Zupa ziemniaczana z kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni ekstra i kurkami

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Smakowite i delikatne kurki, połączone z kiełbasą polską z kociewskiej wędzarni. Rozkoszujcie się rozgrzewającą zupą wprost z Borów Tucholskich!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję