Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską
Rozgrzewające danie prosto z Mazowsza? Poznajcie Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską, będące idealną propozycją dla wielbicieli niezwykłych połączeń smakowych.
Składniki
- Kiełbasa Podhalańska Gzella 200g
- schab bez kości Gzella 600g
- imbir świeży tarty 1 łyżeczka
- sól, pieprz do smaku
- mąka
- jajko 1 szt.
- bułka tarta
- olej rzepakowy
- masło 1 łyżka
- ziarna: dyni, słonecznika, sezamu, płatki migdałowe
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella
Wykonanie
Schab pokroić na 4 równe porcje, rozbić tłuczkiem i doprawić solą i pieprzem. Kiełbasę zmielić na maszynce, dodać imbir i dokładnie wymieszać. Masę z kiełbasy rozprowadzić na rozbitych płatach schabu i zwinąć w rulony. Opanierować w mące, jajku, bułce tartej z dodatkiem ziaren. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodać na patelnię masło.
Smacznego!
Szef Kuchni Robert Muzyczka