Pyzy borowiackie z boczkiem Kmicica

Chcecie zjeść szybko, pożywnie i ze smakiem? Poznajcie więc przepis na smaczne Pyzy borowiackie z Boczkiem Kmicica!

Składniki

- Boczek Kmicica Gzella 200g

- ziemniaki 2 kg

- mąka ziemniaczana 2 łyżki

- jajko 1 szt.

- twaróg półtłusty 200g

- śmietana kwaśna 1 łyżka

- sól, pieprz do smaku

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odsączyć na płótnie lub na gęstym sitku. Dodać mąkę ziemniaczaną, białko jajka, posolić do smaku i dokładnie wymieszać. Twaróg rozgnieść z żółtkiem i śmietaną, doprawić solą oraz pieprzem. Z ziemniaczanej masy uformować na dłoni placki, na ich środek położyć kulki z twarogu i uformować pyzy. Gotować w osolonej wodzie przez ok. 10 minut, następnie wyciągnąć i zahartować w zimnej wodzie.

Boczek Kmicica pokroić w paski (frytkę) i podsmażyć na złoty kolor na patelni. Na wytopionym tłuszczu podsmażyć pyzy, a przed podaniem posypać zrumienionym boczkiem.

Smacznego!

Szef Kuchni Robert Muzyczka

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Pyzy borowiackie z boczkiem Kmicica

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Chcecie zjeść szybko, pożywnie i ze smakiem? Poznajcie więc przepis na smaczne Pyzy borowiackie z Boczkiem Kmicica!
Zobacz więcej

Zupa drwali

przepis poleca: Anonim

Pożywna i smaczna zupa, zapewniająca energię na resztę dnia? Proponujemy zupę drwali z dodatkiem Kiełbasy Jałowcowej Gzella. Poczuj siłę drwali!
Zobacz więcej

Zupa ze szparagów z makaronem z szynki dojrzewającej

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szparagi w kulinarnej tradycji wielkopolski stanowią doskonałą bazę do przygotowania smacznej dawki płynnego zdrowia. Poznajcie siłę płynącą ze smacznej zupy szparagowej!
Zobacz więcej

Stek z polędwicy wołowej z sosem rakowym

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Lubicie wyzwania smakowe? Połączenie steków wołowych z sosem rakowym spełni wasze oczekiwania!
Zobacz więcej

Kujawski biały barszcz z boczkiem i kiełbasą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Święta Wielkiej Nocy według panującej w Polsce tradycji kulinarnej to również święto Kiełbasy Białej i staropolskiego żurku. Kujawski biały barszcz z Boczkiem i Kiełbasą Białą Surową, stanowiący obowiązkową pozycję na suto zastawionym kujawskim stole. Świąteczne tradycje, z tradycyjnym smakiem!
Zobacz więcej

Pieczona pierś z gęsi

przepis poleca: Gzella

Krucha, a jednocześnie soczysta i delikatna pierś z gęsi zaskoczy niejedno podniebienie. Poznaj smak wyjątkowości!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję