Pasztetowa w pieczarkach na makaronie

Makaron, pieczarki i pasztetowa? Poznajcie unikalną propozycję obiadową, szybką i prostą
w wykonaniu, lecz atrakcyjną i smaczną na stole!

Składniki

- Pasztetowa z borowikami firmy "Gzella" 200g

- pieczarki świeże 8 średnich sztuk

- ser żółty 50g

- masło 1 łyżka

- czosnek 1 ząbek

- szpinak świeży, młody 3 garście

- pieprz do smaku

- makaron wstążki 200g

- oliwa truflowa 1 łyżk

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Pieczarki umyć i wyciąć z nich ogonki z częścią miąższu. Do każdej pieczarki nałożyć po łyżce Pasztetowej z Borowikami od firmy Gzella i posypać startym serem żółtym. Zapiekać w piekarniku przez ok. 15 minut w temperaturze 200 st.C

Ogonki pieczarek i czosnek drobno posiekać, poddusić na maśle do zrumienienia. Pod koniec dodać pokrojony w paseczki szpinak. Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z oliwą truflową. Wyłożyć na talerze „gniazda” gorącego makaronu, na każdym z nich położyć łyżkę szpinaku i zapieczoną z mięsem pieczarkę.

Smacznego!

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Wysztafirowane polędwiczki po kujawsku

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Delikatne i kruche polędwiczki, tym razem skomponowane z ostrym sosem chrzanowym tworzącym harmonijną ucztę kulinarną. Niecodzienne smaki to nasza specjalność, odkryjcie definicję wyjątkowości ze Smakami Regionu!
Zobacz więcej

Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Rozgrzewające danie prosto z Mazowsza? Poznajcie Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską, będące idealną propozycją dla wielbicieli niezwykłych połączeń smakowych.
Zobacz więcej

Oszukany zając z Borów

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Smaczne mięso, jajka i kompozycja aromatycznych przypraw to prosty przepis na Oszukanego Zająca z Borów, który nie tylko apetycznie wygląda, ale również wyśmienicie smakuje!
Zobacz więcej

Kaszubska prażnica

przepis poleca: Justyna, Bytów

Dania z jajkami to wasza ulubiona propozycja śniadaniowa? Poznajcie Kaszubską Prażnicę z Boczkiem Kmicica!
Zobacz więcej

Cebule zapiekane z mielonym mięsem

przepis poleca: Julia, Gniezno

Chcesz zaskoczyć swoich gości? W takim razie koniecznie zapoznaj się z przepisem na cebule zapiekane z mielonym mięsem, serwowane jako osobne danie lub przystawkę.
Zobacz więcej

Zupa drwali

przepis poleca: Anonim

Pożywna i smaczna zupa, zapewniająca energię na resztę dnia? Proponujemy zupę drwali z dodatkiem Kiełbasy Jałowcowej Gzella. Poczuj siłę drwali!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję