Pasztetowa w pieczarkach na makaronie

Makaron, pieczarki i pasztetowa? Poznajcie unikalną propozycję obiadową, szybką i prostą
w wykonaniu, lecz atrakcyjną i smaczną na stole!

Składniki

- Pasztetowa z borowikami firmy "Gzella" 200g

- pieczarki świeże 8 średnich sztuk

- ser żółty 50g

- masło 1 łyżka

- czosnek 1 ząbek

- szpinak świeży, młody 3 garście

- pieprz do smaku

- makaron wstążki 200g

- oliwa truflowa 1 łyżk

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Pieczarki umyć i wyciąć z nich ogonki z częścią miąższu. Do każdej pieczarki nałożyć po łyżce Pasztetowej z Borowikami od firmy Gzella i posypać startym serem żółtym. Zapiekać w piekarniku przez ok. 15 minut w temperaturze 200 st.C

Ogonki pieczarek i czosnek drobno posiekać, poddusić na maśle do zrumienienia. Pod koniec dodać pokrojony w paseczki szpinak. Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z oliwą truflową. Wyłożyć na talerze „gniazda” gorącego makaronu, na każdym z nich położyć łyżkę szpinaku i zapieczoną z mięsem pieczarkę.

Smacznego!

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Zupa drwali

przepis poleca: Anonim

Pożywna i smaczna zupa, zapewniająca energię na resztę dnia? Proponujemy zupę drwali z dodatkiem Kiełbasy Jałowcowej Gzella. Poczuj siłę drwali!
Zobacz więcej

Grillowany stek wołowy

przepis poleca: Gzella

Szukacie propozycji na obiad lub grill? Zdrowy i smaczny stek z grilla, przyprawiony kompozycją aromatycznych ziół, stanowi idealne danie na każdą okazję.
Zobacz więcej

Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim

przepis poleca: Anonim

Aromatyczna Kiełbasa z Czosnkiem Niedźwiedzim doskonale sprawdza się również jako składnik tradycyjnej Zupy Drwali prosto z Warmii i Mazur!
Zobacz więcej

Duszone udka z gęsi w sosie z ciemnego piwa

przepis poleca: Gzella

Gotowanie z użyciem ciemnego piwa zapewnia potrawom unikalny, lekko karmelowy aromat. Idealna propozycja na wystawny obiad!
Zobacz więcej

Szparagi zawijane z szynką dojrzewającą

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Z połączenia zdrowych szparagów oraz wysokojakościowej Szynki Dojrzewającej posiadającej certyfikat QAF powstała propozycja wyjątkowej przystawki. Zaskoczy gości i domowników!
Zobacz więcej

Zupa ze szparagów z makaronem z szynki dojrzewającej

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szparagi w kulinarnej tradycji wielkopolski stanowią doskonałą bazę do przygotowania smacznej dawki płynnego zdrowia. Poznajcie siłę płynącą ze smacznej zupy szparagowej!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję