Pikantne kiełbaski Kaszubskie

Stwórzcie pokazowe danie, które zaskoczy Twoich gości! Połącz ulubione mięsa, dodaj przypraw i ciesz się smakiem kaszubskich kiełbasek!

Składniki

- 500 g udźca baraniego

- 500 g zrazówki wołowej

- 500 g łopatki wieprzowej

- 500 g cebuli

- 15 ziaren jałowca

- 20 ziaren gorczycy

- łyżeczka majeranku

- 4-5 ząbków czosnku

- 3 szklanki rosołu

- 2 szklanki śmietany

- łyżka mąki

- 2 łyżki masła

- Pieprz, sól

- łyżka majeranku

produkty dostępne również
w sieci Delikatesów Mięsnych Gzella

Wykonanie

Wszystkie gatunki mięsa mielimy w maszynce. Dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek , utłuczony jałowiec, gorczycę i majeranek. Masę starannie wyrabiamy. Formujemy kiełbaski, układamy je na wysmarowanej masłem blaszce i wstawiamy do nagrzanego do 180 ˚C piekarnika na ok. 30 min. Kiedy się zrumienią przekładamy do rondla, zalewamy rosołem i dusimy jeszcze 30 min. Kiełbaski wyjmujemy, układamy na półmisku i zawijamy folią aluminiową, aby utrzymać ciepło. Do pozostałego sosu z smażenia wlewamy śmietanę roztrzepaną z mąką i doprawiamy majerankiem. Podgrzewamy, nie gotujemy. Polewamy nimi kiełbaski przed podaniem.

[FM_form id="1"]

Polecane Gzella

Zobacz więcej

Zupa ze szparagów z makaronem z szynki dojrzewającej

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Szparagi w kulinarnej tradycji wielkopolski stanowią doskonałą bazę do przygotowania smacznej dawki płynnego zdrowia. Poznajcie siłę płynącą ze smacznej zupy szparagowej!
Zobacz więcej

Biała kiełbasa duszona w pomidorach i cebuli

przepis poleca: Robert Muzyczka Szef Kuchni

Świeże pomidory, aromatyczna cebula i doskonała w smaku Biała kiełbasa Gzella to przepis na doskonałą niespodziankę kulinarną dla całej rodziny!
Zobacz więcej

Kibiny mazurskie (pierogi) z Białą kiełbasą

przepis poleca: Anonim

Czy wiecie czym są Kibiny Mazurskie? Na pierwszy rzut oka to zwyczajne pierogi, jednak ich smak w połączeniu z Białą Kiełbasą Gzella zaskoczy nawet wytrawnych smakoszy!
Zobacz więcej

Kaczka nadziewana makaronem i grzybami

przepis poleca: Małgorzata, Włocławek

Kruche i soczyste mięso kaczki, pieczone w delikatnym białym winie wraz z orzechami laskowymi i śliwkami, to uroczysta propozycja obiadowa rodem z Kujaw!
Zobacz więcej

Grillowany stek wołowy

przepis poleca: Gzella

Szukacie propozycji na obiad lub grill? Zdrowy i smaczny stek z grilla, przyprawiony kompozycją aromatycznych ziół, stanowi idealne danie na każdą okazję.
Zobacz więcej

Zapiekanka Kętrzyńska z Szynką Kruchą

przepis poleca: Anonim

Jeżeli brakuje Wam pomysłu na obiad, lub chcecie odkryć smaki Warmii koniecznie spróbujcie Zapiekanki Kętrzyńskiej z Szynką Kruchą!
Serwis smaki-regionu.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Akceptuję